lørdag 2. mai 2009

Søtt på søndag: Blåbærfromasj

Brum, brum, er det noe blåbær her? Jeg tenker alltid på bamsen/bjørnen Teodor når jeg hører snakk om blåbær. Nå er det ikke just blåbærsesong, men i dagens velassorterte dagligvareforretninger får man jo ferske blåbær året rundt. Her er ukens oppskrift: Blåbærfromasj. Oh, Blueberry Hill... som Teodor synger, eller brummer... :-)

4 porsjoner, 227 kcal. pr porsjon

Du trenger:

  • 6 gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 2 stk eggehvite
  • 5 ss sukker
  • 3 dl vaniljekesam
  • 2 beger Yoghurt, mild og lett, Blåbær (Tine)
  • 1 dl blåbær (helst ferske)

Slik gjør du:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann. Bland kesam og yoghurt. Visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland smeltet gelatin med kesam og rør forsiktig inn eggehvitene. Knus blåbær og rør forsiktig inn. Hell fromasjen i porsjonsskåler og sett dem kjølig noen timer før servering.

Pynt med friske blåbær og server! (Har du en klatt vaniljekesam til overs kan du pynte med den også, som på bildet...)


Kilde: Tine.no (med litt modifikasjoner...) Den originale oppskriften er med hermetiske aprikoser og inneholder litt flere kalorier. Jeg synes nemlig blåbær er vel så godt, særlig når det ble enda sunnere ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar