fredag 17. april 2009

Søtt på søndag: Hjemmelaget iskrem

Nå er det strålende sol hos Slankeguri og er det noe jeg elsker, så er det sol! Og hva passer vel bedre i solen enn iskrem? Joda, utepils, hvitvin og reker er også veeeeldig godt. Men is smaker ekstra godt ute i solen etter en kald og gufsete vinter. Derfor er det tid for å vispe iskrem til denne søndagens nytelse. Begynner du lørdag har du ferdig is til søndagskaffen... Smaken tilsetter du etter ønske, f.eks. bær, kaffe, nøtter, sjokolade etc... Husk at disse kaloriene kommer i tillegg ;-)

4 porsjoner, 121 kcal. pr. porsjon

Du trenger dette:

  • 3 eggeplommer
  • 2 ss melis
  • 3 dl Mager kesam (evt. vaniljekesam)


Slik gjør du:

Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kesam og ønsket smakstilsetning. Fryses i iskremmaskin eller fryser. Bruker du fryser men må du huske å røre et par ganger mens isen fryser til, så unngår du isnåler.

Kilde: www.matoppskrift.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar