fredag 20. mars 2009

Søtt på søndag: Lettere ostekake

I dag er det fredagskveld og jeg kjenner allerede fråtse-følelsen komme snikende... Etter mandagens gørrkjedelige 100 grams nedgang har jeg imidlertid bestemt meg for å holde fast i beslutningen om en fråtsefri uke (altså ikke bare hverdagene...). Meeeeen, det er jo ingenting i veien med å begynne å glede seg til søndagens søtsak! Og hva er vel bedre enn å bruke litt tid på å lage den, sånn at man både kan få tiden til å gå og glede seg samtidig! Her er oppskriften på en sunn og kjempegod ostekake! (Det er kanskje litt misvisende å kalle den ostekake siden den ikke inneholder ost, men god er den nå!)

God helg :-)

12 stykker, 133, kcal. pr. stykke

Du trenger:

  • 2.5 dl havregryn
  • 1 plate kokesjokolade (Freia)
  • 1 pakke Heistad bringebærgelé
  • 300 gram cottage cheese
  • 0,5 l Skogsbæryoghurt (redusert sukker)


Slik gjør du:
Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen.

Lag gele med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner. Mos cottage cheesen så den blir glatt og rør den sammen med yoghurten. Rør inn geleen og la det stå til det tykner. Hell ostemassen over havregrynsbunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner. Pynt med sesongens friske bær.

(Kilde: Melk.no)

1 kommentar: