tirsdag 10. mars 2009

Kaloribomber...

Å slanke seg handler om å velge rett. For mange kan det nok virke både hysterisk og slitsomt, men det lønner seg faktisk å tenke kalorier hele tiden. Ikke dermed sagt at man skal ha med seg vekt og målebånd i vesken hvor enn man går, men være bevisst på hvilke matvarer som inneholder hva - og ikke minst, velge de sunneste alternativene. Her er en liten oversikt som kan gjøre valgene litt lettere...

Velg...

Kokt potet fremfor stekt potet
Kokt ris fremfor stekt ris
Ovnsbakt kjøtt/fisk fremfor stekt fisk
Tomatbaserte sauser fremfor "hvite" (fløtebaserte) sauser
Skalldyr, rent kjøtt (f.eks skinke) eller fisk fremfor majonesbaserte salater, patéer, paier, gratenger, kjøttpuddinger og kjøttkaker/-boller
Vinaigrette, ketchup eller yoghurt naturell fremfor tykke sauser som bernaise, hollandaise etc.
Mørkt brød som metter lenge fremfor lyst brød

Vær også oppmerksom på at ferdigblandede salater kan være skikkelige kaloribomber, spesielt om de inneholder kaloririke godsaker som pinjekjerner, nøtter, olje, grissini, ost etc... Er du på buffét og salaten ser veldig kaloririk ut kan du være litt småfrekk og blande din egen salat ved å stjele litt av garnityren (tomatbåter, agurk, paprikaskiver...) hvis disse er friske og delikate vel å merke... ;-)

Synes du det blir mye å huske på? Tenk da: jo "renere", jo bedre! Rent kjøtt og "rene" grønnsaker inneholder ofte langt færre kalorier enn blandinger av ulike slag (paier, pateer, gratenger, gryteretter, supper etc.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar