torsdag 12. mars 2009

Gledelig nytt til alle vinelskende slankere...

Det er kanskje bare meg som ikke visste dette? Uansett, til de som ikke vet det kan jeg med glede informere om at det finnes lavkalori-vin! Jeg har nemlig lurt på akkurat dette, siden det finnes lavkarbo-øl. Og ja!!! Det finnes!!! Og applausen går til Lindemans, som har kommet på denne geniale ideen :-)

Lindemans Early Harvest Crisp Dry White 2007 er en tørr hvitvin (noe som kanskje sier seg selv siden vinen heter dry...) med aroma av tropiske frukter og fersken. Fargen er blek gul med grønne undertoner og vinen gjør seg godt til både salat, kylling og sjømat.

Foretrekker du rødvin kan du prøve nesten-navnebroren Lindemans Early Harvest Shiraz. Dette er en frisk rødvin med karakter av kirsebær, plomme og krydder, som trives godt i selskap med grillet rødt kjøtt og utvalgte oster.

Vinene er laget på druer som er høstet tidligere enn normalt, noe som gir et redusert sukker- og alkoholnivå. Både den røde og hvite har "bare" 8,5 prosent alkohol og inneholder 25-30% mindre kalorier enn vanlig vin. Lindemans lover imidlertid at de ikke har gått på akkord med smaken.

Begge vinene er i Vinmonopolets bestillingsutvalg og koster en snau hundrelapp.

Kilder: Lindemans, Hotellmagasinet.no, Vinmonopolet og Jenteporten.no

3 kommentarer:

  1. Heisann! Du vet ikke tilfeldigvis kaloriinnholdet i vinen?

    Jeg er forresten veldig glad i bloggen din. Jeg heier på deg - du er på god vei til målet.(:

    Siri

    SvarSlett
  2. Hei Siri!
    Så hyggelig at du liker bloggen min :-) Og takk for heiing - det trengs ;-)

    Et vanlig glass (1,5 dl) vin (både tørr hvitvin og rødvin) inneholder rett over 100 kalorier. Velger du den kalorifattige fra Lindemans istedet sparer du altså 25-30 kcal pr glass og ender på 70-75.

    SvarSlett
  3. Hei.

    Nå kommer det litt ann på hvorfor man drikker vin til å begynne med.
    Men det er jo slik at veldig mange drikker vin fordi det er godt og fordi det er hyggelig og bli litt eller mer brisen, avhengig av anledningen.

    Når vinen da har 8,5 % er det ca. 25-40% lavere alkoholinnhold enn det de fleste andre vin har. Så vinningen går vel strengt tatt opp i spinning?

    Drikker man vin bare pga smaken så tar man vel uansett 1 glass eller to og har da spart maks 50 kalorier(et eple). Og man vil vel da heller kanskje ikke velge en lavkalori vin.

    SvarSlett