lørdag 7. februar 2009

Søtt på søndag: Panna Cotta m. bringebærtopp

Hver søndag legger jeg ut en oppskrift på noe som er søtt og godt. Jeg har som mål at oppskriften skal være litt sunnere/magrere enn andre alternativer, slik at ikke hele kaloriregnskapet kommer i ubalanse. Men for oss som teller kalorier er det jo viktig med noe å se frem til, og en søt søndag passer bra som belønning etter en vellykket uke.

Ukens søtt på søndag-oppskrift kommer sent lørdag kveld. Denne søtsaken trenger nemlig litt tid på å godgjøre seg (stivne), så skal den nytes søndag kveld må man starte i god tid. Men tro meg: ventetiden er vel verdt den himmelske smaken! Mmmmm...

4 porsjoner/293 kcal pr. porsjon.
  • 3 plater gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl Helmelk
  • 4 ss sukker
  • 3 dl Sans Kesam Vanilje
Bringebærsaus:
  • 1 pk. frosne bringebær
  • 75 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1) Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
2) Hell i porsjonsglass eller - former. Settes kjølig til massen stivner.
3) Bær, melis og sitronsaft blendes til en jevn masse. Sil massen gjennom et dørslag så du får vekk bringebærfrøene. Hell sausen på de stivnede panna cottaene og servér.

(Kilde: Tine,no og Matprat.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar