Ukens søtt på søndag-oppskrift kommer sent lørdag kveld. Denne søtsaken trenger nemlig litt tid på å godgjøre seg (stivne), så skal den nytes søndag kveld må man starte i god tid. Men tro meg: ventetiden er vel verdt den himmelske smaken! Mmmmm...

- 3 plater gelatin
- 1 vaniljestang
- 3 dl Helmelk
- 4 ss sukker
- 3 dl Sans Kesam Vanilje
- 1 pk. frosne bringebær
- 75 g melis
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1) Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
3) Bær, melis og sitronsaft blendes til en jevn masse. Sil massen gjennom et dørslag så du får vekk bringebærfrøene. Hell sausen på de stivnede panna cottaene og servér.
(Kilde: Tine,no og Matprat.no)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar