4 porsjoner, 227 kcal. pr porsjon
Du trenger:
- 6 gelatinplater
- 3 ss kokende vann
- 2 stk eggehvite
- 5 ss sukker
- 3 dl vaniljekesam
- 2 beger Yoghurt, mild og lett, Blåbær (Tine)
- 1 dl blåbær (helst ferske)
Slik gjør du:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann. Bland kesam og yoghurt. Visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland smeltet gelatin med kesam og rør forsiktig inn eggehvitene. Knus blåbær og rør forsiktig inn. Hell fromasjen i porsjonsskåler og sett dem kjølig noen timer før servering.

Kilde: Tine.no (med litt modifikasjoner...) Den originale oppskriften er med hermetiske aprikoser og inneholder litt flere kalorier. Jeg synes nemlig blåbær er vel så godt, særlig når det ble enda sunnere ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar